Categorie
Analyse
Over dit project

MVO analist Oasen

Circulair omgaan met reststoffen, toenemende droogte, energie besparen & opwekken en biodiversiteit stimuleren zijn nog maar een paar van de ontwikkelingen die afkomen op drinkwaterbedrijven. Om strategisch deze thema’s mee te kunnen nemen in de bedrijfsvoering ontwikkelden we een MVO kader en MVO beleid voor drinkwaterbedrijf Oasen.

Onderdeel hiervan is het bepalen en in kaart brengen van KPI’s. Bepaalde indicatoren waren al bekend, zoals de Waterkwaliteitsindex (WKI) en energiegebruik, terwijl anderen nog niet, waaronder de CO2 footprint. We ontwikkelden een model zodat Oasen zelf jaarlijks zijn CO2 footprint (scope 1, 2 & 3) kan berekenen over de gehele keten.

Opdrachtgever Paul Feenstra zei het volgende over mijn werk:

“Merel heeft Oasen en vooral mij op briljante wijze ondersteund bij het vorm geven van een nieuw MVO raamwerk. Ze is bij uitstek in staat om ideeën die in iemands hoofd zitten op een voor iedereen te begrijpen manier te visualiseren en ook daadwerkelijk uitstraling te geven.

Daarnaast was Merel de drijvende kracht, de motor, de initiator achter de MVO werkgroep. Ze heeft deze zeer gemotiveerde groep collega’s laten groeien in het proces wat MVO heet. Buiten deze kwaliteiten is Merel gewoon een ontzettend aardig mens.”

Ik werkte samen met Maxim Luttmer aan deze opdracht. Lees hier meer over MVO bij Oasen. Hulp nodig met het ontwikkelen van MVO beleid? Laat het me weten.