Duurzaamheid is belangrijk, maar waar begin je? Hoe duurzaam is jouw organisatie nu en hoe duurzaam wil je worden? Hoe meet je vooruitgang? En hoe laat je jouw ambities en prestaties aan heel de wereld zien?

Advies

Merel2

Tijdens een vrijblijvend gesprek ontdekken we waar kansen liggen voor jouw organisatie. Hierbij put ik uit mijn ervaring als duurzame professional voor onder andere IKEA, de Universiteit van Amsterdam en de Provincie van Flevoland. Daarnaast heb ik een academische achtergrond in Industriële Ecologie, ook wel The Science of Sustainability genoemd.

Analyse

wijzen

Als analist zorg ik ervoor dat jij je duurzaamheidsdoelen bereikt. Ik ben gespecialiseerd in het berekenen van duurzaamheidsindicatoren organisatiebreed (CO2e, energiegebruik, water, etc.), ketenanalyses (scope 3, CO2 prestatieladder) en het maken van levenscyclusanalyses van producten (LCA, GHG-Protocol). 

Communicatie

Uitleggen

Via pakkende teksten en mooie visuals maak ik jouw duurzaamheidsverhaal the talk of the town. Als voormalig wetenschapsjournalist voor KIJK weet ik als geen ander hoe pakkend te schrijven over complexe onderwerpen. Daarnaast ben ik klimaatcoach en geef ik lezingen, colleges en trainingen over duurzaamheid.

Wat anderen zeggen

[layerslider_vc id=”2″]

“Een eer om voor het derde jaar op een rij met 'whizzkid' Merel te mogen werken. Met geduld, snelheid en precisie berekent zij onze environmental footprint, geeft nuttige aanbevelingen en denkt mee. Ze vindt het heerlijk om in onze cijfers te duiken en is net zo enthousiast als wij als ze voortgang ontdekt.

Merel doet voor ons wat wij absoluut niet kunnen doen en levert een belangrijk bijdrage aan onze duurzaamheidsstrategie.

Lotte Mastwijk | Duurzaamheidsmanager LC Packaging
“Merel heeft Oasen en vooral mij op briljante wijze ondersteund bij het vorm geven van een nieuw MVO raamwerk. Ze is bij uitstek in staat om ideeën die in iemands hoofd zitten op een voor iedereen te begrijpen manier te visualiseren.

Daarnaast was Merel de drijvende kracht achter de MVO werkgroep. Ze heeft deze zeer gemotiveerde groep collega's laten groeien in het proces wat MVO heet. Buiten deze kwaliteiten is Merel gewoon een ontzettend aardig mens.”

Paul Feenstra | Teamleider Kwaliteitsmanagement Oasen
“Voor het behalen van niveau 5 van de CO2 prestatieladder voor Ziut maakte Merel twee ketenanalyses en kwantificeerde de scope 3 emissies. Beide zijn onderwerpen die behoorlijk specialistische kennis vereisen om tot een goed resultaat te komen. Merel heeft deze kennis.

Mede dankzij haar nauwkeurige, gedetailleerde werk behaalde Ziut het certificaat. De externe auditor gaf aan zelden rapporten van dit niveau tegen te komen."

Arnoud Fokkens | Kwaliteitsmanager bij Ziut B.V.
"Merel weet een enorm complex begrip als duurzaamheid heel begrijpelijk te maken, ook voor mensen met weinig achtergrondkennis.

In haar workshops brengt ze het hele team stapje voor stapje tot dieper inzicht, inzicht dat je daarna direct in je eigen praktijk kan toepassen. Zo heb ik geleerd dat echte duurzaamheid niet zozeer om het gebouw gaat, maar om het duurzaam gebruik daarvan."

Jurrian Arnold | stedenbouwkundige bij Open Kaart

Ik heb onder meer gewerkt voor