Duurzaamheid is belangrijk, maar waar begin je? Hoe duurzaam is jouw organisatie nu en hoe duurzaam wil je worden? Hoe meet je vooruitgang? En hoe laat je jouw ambities en prestaties aan heel de wereld zien?

Advies

Merel2

Tijdens een vrijblijvend gesprek ontdekken we waar kansen liggen voor jouw organisatie. Hierbij put ik uit mijn ervaring als duurzame professional voor onder andere IKEA, de Universiteit van Amsterdam en de Provincie van Flevoland. Daarnaast heb ik een academische achtergrond in Industriële Ecologie, ook wel The Science of Sustainability genoemd.

Analyse

wijzen

Als analist zorg ik ervoor dat jij je duurzaamheidsdoelen bereikt. Ik ben gespecialiseerd in het berekenen van duurzaamheidsindicatoren organisatiebreed (CO2e, energiegebruik, water, etc.), ketenanalyses (scope 3, CO2 prestatieladder) en het maken van levenscyclusanalyses van producten (LCA, GHG-Protocol). 

Communicatie

Uitleggen

Via pakkende teksten en mooie visuals maak ik jouw duurzaamheidsverhaal the talk of the town. Dit verhaal inspireert en zet mensen aan tot actie. Als wetenschapsjournalist voor KIJK weet ik als geen ander hoe ik pakkend schrijf over complexe onderwerpen. Daarnaast ben ik klimaatcoach en geef ik lezingen, colleges en trainingen over duurzaamheid.

Wat anderen zeggen

“Voor het behalen van niveau 5 van de CO2 prestatieladder voor Ziut maakte Merel twee ketenanalyses en kwantificeerde de scope 3 emissies. Beide zijn onderwerpen die behoorlijk specialistische kennis vereisen om tot een goed resultaat te komen. Merel heeft deze kennis.

Mede dankzij haar nauwkeurige, gedetailleerde werk behaalde Ziut het certificaat. De externe auditor gaf aan zelden rapporten van dit niveau tegen te komen."

Arnoud Fokkens | Kwaliteitsmanager bij Ziut B.V.

"Merel weet een enorm complex begrip als duurzaamheid heel begrijpelijk te maken, ook voor mensen met weinig achtergrondkennis.

In haar workshops brengt ze het hele team stapje voor stapje tot dieper inzicht, inzicht dat je daarna direct in je eigen praktijk kan toepassen. Zo heb ik geleerd dat echte duurzaamheid niet zozeer om het gebouw gaat, maar om het duurzaam gebruik daarvan."

Jurrian Arnold | stedenbouwkundige bij Open Kaart

“Samen met Merel werkte ik aan een opdracht voor Superuse Studios. Merel berekende de embodied energy en carbon footprint van materiaalstromen in de Binkhorst, Den Haag. Ze is fijn om mee te werken en weet hoe ze ecologische impact kan berekenen.

Daarnaast weet ze systeemdenken hartstikke goed uit te leggen, ik huur haar graag in als gastdocent voor de vakken die ik geef aan kunstacademies in Den Haag en Rotterdam.”

Lizanne Dirkx | Circulair Ontwerper & Systeemanalyst

Ik heb onder meer gewerkt voor